5 Dakikada Fiyat Al.

Randevu almak yada fiyat almak için talep oluşturun

Zirkonyum Kaplama Nedir?

Diş kaplamalarda kullanılan çeşitli maddeler vardır. Uygulama ise iki türlüdür. Metal tabanlı kaplama ve metalik olmayan kaplama olarak ayrılır. Görünen ön dişlerde metal destek kaplaması estetiği bozmaktadır. Diş eti sağlığı için de elverişli bir yapıya sahiptir.Zirkonyum kaplama, insanların eksik dişler için ağızda yaptıkları geleneksel porselen köprü ve protezlerin altyapısı olan gri metal yerine kullanılan beyaz metal alaşımıdır. Zirkonyumun estetik amaçlar dışında kullanılmasının başlıca nedenlerinden bazıları;

  • Beyazlatma yöntemleri ile elde edilemeyen ileri düzeydeki renk bozukluklarının tedavisi,
  • Aşırı madde kaybı olan dişlerin restorasyonlarında,
  • Arka dişler için köprü veya kaplama yapılması,
  • Bir önceki grup implantların dişlerinin üzerini örten protezler,
  • Gülüş estetiği sağlar.


Bunların dışında çatlak ve çapraşık dişlerde ve uzun süreli kullanımdan dolayı yapısı bozulmuş eski dolgularda zirkonyum kullanılmaktadır. Zirkonyum ışığı geçiren bir yapıya sahip olduğu için dişlerin doğal yapısı ile uyumlu bir görünüm elde edilir. Sağlıklı dişlerin minesinin ışığın tamamen geçmesine izin veren bir yapıya sahip olduğu bilinmektedir. Zirkonyum kaplamalar, klasik porselen kaplamaların alt yapısında metalin oluşturduğu cansız ve yapay görünümün aksine daha canlı ve ışıltılı bir görünüm sağlar.Zirkon diş kaplamaları genellikle porselen kaplamalar gibi tedavi edilir. Bu kaplama işleminde kullanılan zirkonyumun saf mineral hali bir takım işlemlerden geçirilerek zirkonyum oksit seramiğe dönüştürülür ve özel fırınlarda işlenerek diş yapımında kullanılır. Estetik kullanımının yanı sıra diş renklenmeleri veya kalıtsal renklenmelerin tedavisinde de kullanılmaktadır. Beyazlatma yöntemleri ile çözülemeyen dişler için zirkonyum diş kaplamalar oldukça etkili sonuçlar sunmaktadır

Zirkonyum Kaplama Nasıl Yapılır?

Kaplama farklı malzemelerden yapılabilir. Bunlardan biri zirkonyum malzeme ile yapılandırılmıştır. Uygulama adımları genellikle aşağıdaki gibi gerçekleşir.

İlk muayenede dişte hasar tespit edilir. Bir diş problemi kaplama gerektiriyorsa hasta koltuğunda yapılır. Lokal anestezi uygulanır. Kısa sürede hissizlik gerçekleşir. Bir sonraki adım dişlerin incelmesidir. Özel aletler yardımıyla dişlerin çevresi ve uçları inceltilir. İnceltme, üzerine konulan kaplamanın pürüzlü ve iri yapıda olmamasını sağlamaya yöneliktir. Ardından ağız temizlenir ve dezenfekte edilir. Daha sonra diş hekiminden ölçüyü alıyoruz. Dişlerin incelmesi nedeniyle görünümü pek estetik görünmemektedir. Geçici takma diş takmanız gerekebilir. Bunun için beklemek zorunda değilsiniz. Diğer yandan doğal dişleriniz dikkate alınarak zirkon kaplama için renk seçimi yapılır. Hastanın görüşüne göre renk belirlenir. Ancak bazı hastalar kendi dişlerinden daha açık renkleri tercih edebilirler. Unutmayın ki en önemli şey doğal bir görüntü elde etmektir. Zirkon kaplama dişiniz 5-7 gün içerisinde hazır olacaktır. Geçici olarak dişlerinize kaplama yapıştırılacaktır. Geçici olarak onaylanmasının sebebi ise sorun olması durumunda kolayca çıkarıp değiştirebilmektir. Geçici zirkon kaplamalar 7-10 gün içerisinde hastanın ağzında değerlendirilir. Bundan sonra her 6 ayda bir doktorla kontrol yapılır.

Zirkonyum Maddesi Nedir?

Daha estetik bir gülüş isteyenler için zirkonyum diş kaplamalar uzmanlar tarafından uygulanmaktadır. Diş yapımında kullanılan ve beyaz renkli olan zirkonyum oldukça başarılı sonuçlar gösteren bir uygulamadır. Ayrıca zirkon kaplamaların da birçok avantajı bulunmaktadır. Sıcağa ve soğuğa dayanıklı, renk geçirgenliği olan beyaz renkte, diş tedavisinde kullanılan dayanıklı bir maddedir. Zirkonyum çok güçlü bir metaldir, titanyum veya paslanmaz çelikten daha sert ve hafiftir. Bu, zirkonyumu diş implantları için ideal bir seçim haline getirir. Zirkonyum dişler gülüşünüzü iyileştirmenin yeni bir yoludur. Bu tür işlemlerde kuronlar ve kaplamalar aynı malzemeden yapılır. Ancak zirkonyum dişler; Geleneksel diş parçalarından çok daha güçlü ve dayanıklıdırlar. Yeni nesil cihazlar, doğal dişlerinize zarar verebilecek pek çok şeye dayanabilen çok güçlü bir seramik malzeme olan zirkonyum oksitten yapılmıştır. Zirkonyum diş kronları genellikle kök kanal tedavili dişlerin yerine ve ayrıca çatlak veya kırık dişleri tedavi etmek için kullanılır. Bu bağlamda, teşhisinizin karmaşıklığına bağlı olarak zirkon kaplamalar tek parça veya birden fazla parçadan yapılabilir. Ayrıca zirkonyum kaplamalar, geleneksel metal kaplamaların getirdiği rahatsızlık veya hassasiyet sorunları olmadan normal bir şekilde yemek yemenizi ve içmenizi sağlayan özel yapıştırıcılarla doğrudan dişe yapıştırılır. Zirkonyum dişler, geleneksel diş malzemelerine metalik olmayan bir alternatiftir. Porselen ve seramik restorasyonlara göre daha dayanıklıdır, yani daha uzun ömürlüdürler.

Zirkonyum metalik özelliklere sahip bir elementtir. Diş hekimliğinde görülen yenilikler sayesinde artık diş kaplamalarında da zirkonya tercih edilmektedir. Daha önce diş hekimliği porselen kaplamalarla yapılırken son yıllarda zirkon diş kaplamaların kullanımı artmıştır. Bu kaplama ilk kez diş hekimliği sırasında karşılaşan hastalar zirkonya dişin ne anlama geldiğini sorarlar. Zirkonya, günümüz diş dünyasında porselenin yerini alan kaplama malzemesidir. Dişlere porselenden daha doğal bir görünüm kazandıran zirkonyum, birçok diş hekiminin tercih ettiği kaplama yöntemidir.

Doku uyumlu bir malzemedir. Metal destekli protezlerde görülen servikal diş etinde mor – kırmızı renklenme asla olmaz. Diş eti çekilmesine neden olmaz. Diş etlerinin örneğin yanlış fırçalama nedeniyle çekilmesi estetik açıdan kötü bir görüntü oluşturmaz.

Pürüzsüz ve kaygan porselen yüzeyi sayesinde tartar oluşumunu engeller. Bu nedenle kahve, çay, sigara gibi renklerden etkilenmez. Renk sabit kalır.

Fiyat almak mı istiyorsunuz?

Bize yazın sizi arayalım!

Formu hemen doldur, uzman temsilcilerimizden anında fiyat al.



    1
    Call Now Button