5 Dakikada Fiyat Al.

Randevu almak yada fiyat almak için talep oluşturun

Diş Beyazlatma

Diş beyazlatma, kişinin kendi diş renginin gölgesine bağlı olarak çeşitli nedenlerle lekelenmiş ve sararmış dişlerin rengini açmak için kullanılan bir solüsyondur. Diş yapısındaki (mine ve dentin) renklenmelerin giderilmesi işlemidir.

Güzel bir gülümseme sağlıklı ve beyaz dişler gerektirir. Ancak dişlerin oluşumu sırasındaki yapısal bozukluklar, kullanılan bazı antibiyotikler, yemek ve içmek (çay, kahve, tütün) dişlerde renklenmelere neden olabilir.Bu sorunların giderilmesi ve diş renginin beyazlatılması için  bleaching olarak da adlandırılan kalıcı olan diş beyazlatma yöntemi uygulanır.Diş beyazlatmada ilk adım mineyi temizlemektir. Mine temizliği ile diş temizliği farklı kavramlardır. Mine temizliği diş lekelerini temizleme işlemini gerçekleştirmez. Mine temizlendikten sonra dişlerin üzerindeki leke ve artıklar temizlenir. Bu süreç tamamlandıktan sonra dişlerde hassasiyet hissedilmesi normaldir. Beyazlatma döneminde dişlerde leke oluşturan yiyecek ve içeceklerden uzak durmalı, çok sıcak veya çok soğuk yiyeceklerle temastan kaçınmalısınız. Beyazlatma sorusunun cevabını özetlemek gerekirse, diş temizlendikten ve diş rengi açığa çıkarıldıktan sonra hem diş hassasiyeti hem de diş renginin açılması için kimyasallar ile diş rengi giderilir. Bir seans yaklaşık 1-2 saat sürebilir. Dişlere kimyasallar uygulandıktan sonra dişler ışınlanır ve beyazlatma seansı tamamlanmış olur.

Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Dişlerinizin ideal beyazlığına kavuşmak aslında hiç de zor değil. Beyazlatma işlemi ile dişlerdeki lekeler giderilebilir ve daha beyaz dişlere kavuşabilirsiniz. Diş beyazlatma işlemi, tartar temizliği sonrası yapılan cilalama işleminden oldukça farklıdır. Dişler beyazlatıldığında dişin kendi tonu 2-3 ton açılır. Diş beyazlatma işlemi hem ofis ortamında doktor tarafından yapılan muayenehane içi beyazlatma olarak hem de hastanın şeffaf plağa bağlanması nedeniyle daha az beyazlatıcı madde içeren jeller ile evde hasta tarafından yapılan beyazlatma olarak uygulanabilir. Hastanın reçetesiz olarak tabir ettiğimiz, doktor gözetiminde olmayan, hastaların eczanelerden alabilecekleri beyazlatıcı diş macunu ve gargara gibi ürünler var. Ancak bu ürünlerin etkisi doktor kontrolünde yapılan beyazlatma işlemine göre çok azdır, doktor kontrolünde beyazlatma yapıldıktan sonra doktorun talimatlarına göre kullanılması daha doğru bir tercih olacaktır.

Öncelikle dişin yüzeyi temizlenir ve dişin rengi ortaya çıkarılır. Dişler, karbamid peroksit veya hidrojen peroksit gibi diş yüzeyine uygulanan kimyasallarla beyazlatılabilir. Temel olarak iki seçenek vardır.

Ev Tipi Diş Beyazlatma

Ağızdan alınan ölçüler sırasında dişlerin üzerine şeffaf ve yumuşak ince bir plak yapılır. Doktor tarafından verilen şırınga şeklindeki jel ilaçlar plağın içine itilir ve plak ağza yerleştirilir. Kişi işlemi kendisi uygular. Ev ortamında kişinin müsaitliğine bağlı olarak ne zaman isterse uygulama yapılabilir olması ev tipi diş beyazlatma işleminin kolaylıklarından biridir. Plak günde 2-4 saat takılarak yeterli beyazlık genellikle 1 haftada sağlanır. Bu süre artırılarak veya azaltılarak beyazlık miktarı ayarlanabilir.

Klinik Tipi Diş Beyazlatma

Bu yöntem “lazerle diş beyazlatma yöntemi” olarak da bilinir ve klinikte doktor tarafından uygulanır. Kullanım süresi diğer yöntemlere göre daha kısadır. Diş hekiminin dişlere uyguladığı beyazlatma jeli, UV ışığı veya lazer ile aktive edilir ve beyazlatma işlemi ortalama bir saat sürer. Doktor üstün beyazlatıcı jelleri diş yüzeyine uygular ve tamamlanması 45 dakika ila 1 saat sürer. Kullanılan kimyasal diş etlerine ve  zarar verdiği için diş hekimi dişleri tamamen diş eti, yanak ve dudak dokusundan izole eder. Diş yüzeyine kimyasal maddeler sürülür ve bekleme aşaması başlar. Bu süre, jelin lazer veya UV radyasyonu ile aktivasyonuyla sona erer.

En radikal sonuçlar için bu iki yöntem zaman zaman birleştirilebilir ve 6-12 ayda bir tekrarlanabilir.

Diş Beyazlatma İle Dişlerde Sağlanan Beyazlık Ne Kadar Dayanır?

 

Bazı dişlerde doğumdan ya da sonradan antibiyotik kullanımına bağlı iç lekelenmeler olsa da günlük yiyecek ve içeceklerin (çay, kahve, meyve suları, şarap) etkisiyle dişlerin dış lekelenmesine neden olan etkenler dişlerin doğal beyazlığını gölgelemektedir.

Diş beyazlatma ile oluşan dişlerin beyazlığı uzun süre kalıcıdır ancak bu süre size kalmıştır. Aşırı sigara, aşırı çay – kahve – kola gibi renkli beslenme alışkanlıklarınız bu dönemi etkiler. Diş lekeleri dişlerinizi fırçalayarak giderilebilir. Yine alttan daha açık bir renk çıkacaktır. İyi bir ağız bakımı bu sorunu geciktirecek veya önleyecektir.

Diş beyazlatma ile kalıcı bir hasar gözlenmemiştir. Diş beyazlatma, özellikle diş dokusu çok geçirgen olduğu için hassasiyete neden olabilmektedir. Bu hassasiyet kişiye rahatsız edici gelse de 2 saat içerisinde kaybolur ve kalıcı değildir. Bu hassasiyete göre diş beyazlatma süresi azaltılmalıdır. Bu kişiler daha fazla seansla ve daha kısa sürede dişlerini beyazlatmalıdır.

Beyazlatma işleminden sonra özellikle ilk birkaç hafta çay, kahve, kırmızı şarap, vişne suyu, tütün ve bazı gargaralar gibi dişlerinizi renklendiren maddelerden uzak durmalısınız. İlk haftalarda dişler dış etkenlere daha çok maruz kalır. Diş beyazlatmanın uzun vadedeki başarısı doğrudan diş bakımı ve renklendirici içeceklerin tüketimine bağlıdır.
 

Bazen canlılığını kaybetmiş dişler sararır ve koyulaşır , bu dişlere kanal tedavisi gerekir. Kanal tedavisi görmüş sararmış ve kararmış dişler için dişin iç kısmına uygulanan beyazlatıcı ajanlarla içeriden beyazlatılmalıdır. Dişin kanal kısmına konulan beyazlatıcı maddeler birkaç günde bir yenilenerek istenilen sonuca ulaşılana kadar tekrarlanır.

Fiyat almak mı istiyorsunuz?

Bize yazın sizi arayalım!

Formu hemen doldur, uzman temsilcilerimizden anında fiyat al.



    1
    Call Now Button