Dişlerinizin ideal beyazlığına kavuşmak aslında hiç de zor değil. Beyazlatma işlemi ile dişlerdeki lekeler giderilebilir ve daha beyaz dişlere kavuşabilirsiniz. Diş beyazlatma işlemi, tartar temizliği sonrası yapılan cilalama işleminden oldukça farklıdır. Dişler beyazlatıldığında dişin kendi tonu 2-3 ton açılır. Diş beyazlatma işlemi hem ofis ortamında doktor tarafından yapılan muayenehane içi beyazlatma olarak hem de hastanın şeffaf plağa bağlanması nedeniyle daha az beyazlatıcı madde içeren jeller ile evde hasta tarafından yapılan beyazlatma olarak uygulanabilir. Hastanın reçetesiz olarak tabir ettiğimiz, doktor gözetiminde olmayan, hastaların eczanelerden alabilecekleri beyazlatıcı diş macunu ve gargara gibi ürünler var. Ancak bu ürünlerin etkisi doktor kontrolünde yapılan beyazlatma işlemine göre çok azdır, doktor kontrolünde beyazlatma yapıldıktan sonra doktorun talimatlarına göre kullanılması daha doğru bir tercih olacaktır.
Öncelikle dişin yüzeyi temizlenir ve dişin rengi ortaya çıkarılır. Dişler, karbamid peroksit veya hidrojen peroksit gibi diş yüzeyine uygulanan kimyasallarla beyazlatılabilir. Temel olarak iki seçenek vardır.
Ev Tipi Diş Beyazlatma
Ağızdan alınan ölçüler sırasında dişlerin üzerine şeffaf ve yumuşak ince bir plak yapılır. Doktor tarafından verilen şırınga şeklindeki jel ilaçlar plağın içine itilir ve plak ağza yerleştirilir. Kişi işlemi kendisi uygular. Ev ortamında kişinin müsaitliğine bağlı olarak ne zaman isterse uygulama yapılabilir olması ev tipi diş beyazlatma işleminin kolaylıklarından biridir. Plak günde 2-4 saat takılarak yeterli beyazlık genellikle 1 haftada sağlanır. Bu süre artırılarak veya azaltılarak beyazlık miktarı ayarlanabilir.