Hastaların protezlerine en kısa sürede alışabilmeleri için ilk birkaç gün aralıksız takmaları gerekir. Ancak alıştıktan sonra gece çıkarmanız ve ıslak bir kağıt havluya sarmanız tavsiye edilir. Bu, yumuşak dokuların dinlenmesini sağlar. Protezlerin gece çıkarılamadığı özel durumlarda hastanın tek başına iken çıkarıp diş dokularını dinlendirmesi önerilir.
5 Dakikada Fiyat Al.
Randevu almak yada fiyat almak için talep oluşturun
Diş Tedavileri
Protetik (Protez) Diş Tedavisi Nedir?
Ağız çevresindeki eksik dişleri ve dokuları yeniden yapılandırarak hastaya kaybedilen estetik ve işlevi tekrar kazandırmayı amaçlar.
Protetik Diş Tedavisinde Tedavi Seçenekleri Nelerdir?
Sabit Protezler: Yetersiz diş dokusu desteği olan ve dolgu ile düzeltilemeyen madde kaybı olan dişler için inley yapılabilir, dişin bir kısmını veya kronu kaplayan onley dolgu, dişin boyutuna göre tümünü küçültür. Bir veya birden fazla dişin eksik olduğu durumlarda protezler, boşluğun her iki yanındaki dişlerin küçültülerek destek olarak kullanıldığı köprülerdir. İnsanların sosyal hayatındaki değişimler, diş teknolojisinin gelişmesi ve protetik tedavilerin gelişmesi hastaların estetik ve fonksiyonel beklentilerini yükselterek yaşam standartlarını yükseltmiştir. Özellikle estetik beklentilerin büyümesiyle bağlantılı olarak altyapıda kullanılan metal alaşımları yerini yüksek kaliteli estetik ve biyouyumlu malzemelere bırakmıştır.
Zirkonyum Restorasyonlar: Son derece dayanıklı, biyouyumlu ve estetik restorasyonlardır. Zirkonyum oksidin doğal diş rengine yakın bir malzeme olması ve en az bir o kadar kuvvete dayanabilmesi zirkonyum seramiklerin sabit ve implante protezlerde kullanımını yaygınlaştırmıştır. İmplant üstü kronları; Metal veya zirkonyum oksit gibi alt yapı malzemeleri kullanılmadan, estetik özelliği yüksek, tamamı seramikten yapılmış, dayanıklılığı daha iyi ve ışık geçirgenliği çok iyi olan restorasyonlardır.
Laminate Restorasyonlar: Diş yüzeyinin minimum düzeyde sürtünmesi sonucu elde edilen yaprak şeklindeki porselenlerin yapıştırılmasıyla dişte şekil, renk, biçim ve boyut bozukluklarının tedavisinde doğal dişe yakın çok estetik dolgulardır.
Hareketli Protezler Nedir?
Doğal dişin mevcut olduğu ancak sabit protezin yeterince desteklenemediği durumlarda hastaya hareketli protez hem diş hem de dokular tarafından desteklenen bölümlü protezler önerilebilir. Kısmi protezlerde doğal dişlerin üzerine uzanan dişleri destekleyen metal kısımlar estetik görünümü bozar. Bu olumsuzluğu ortadan kaldırmak için bakımı özenle yapılmış protezler kullanılır.
İmplant Üstü Protezler Nedir?
Doğal dişler yerine implantlardan destek alınıp uygulanan protezlere implant üstü protezler denir.
İmplant üstü sabit protezler:Bir veya birden fazla implanttan oluşan, sabitlenerek veya vidalanarak kullanılan kuron veya köprü protezlerdir. Özellikle bazı dişlerin eksik olduğu durumlarda, eksik olan bölgeye yerleştirilerek komşu sağlıklı dişlerin zarar görmesi engellenir. Bu protezler metal seramik veya zirkonyumdan yapılabilir.
İmplant üstü hareketli protezler: İmplantlı hareketli protezler, tam dişsizlikte çeneye 2, 3 veya 4 adet implantın yerleştirildiği bir tedavi şeklidir. Bu protezler hem implantlar hem de dokular tarafından desteklenen protezlerdir. Güçlü bir şekilde emen çenelerde daha az implant, bu hareketli protezlerin yerinden çıkma sorununu ortadan kaldırır.
Hibrit protezler: İmplant teknolojisindeki hızlı gelişmeler ve implant tedavisinin yaygın kullanımı, hastaların rahat hareketli protezlerden sabit protezlere geçmesine olanak sağlamıştır. Hibrit protez adı verilen bu implant destekli protezler, hastaların daha rahat takabilecekleri protezleri yapmaktadır. Hibrit protezler hasta tarafından çıkarılamayan ancak gerektiğinde doktor tarafından çıkarılabilen protezlerdir.
Çene Yüz Protezleri Nedir?
Tümör cerrahisi sonrası doğumsal anomalilerin, travma veya büyük lezyonların cerrahi ve protetik tedavisi oldukça zordur. Çene – yüz protezleri bu hastaların estetik ve fonksiyonel olarak tedavi edilmesini sağlar.
Gece plağı:
Uyku sırasında dişlerin sıkılması ve gıcırdatılması nedeniyle doğal dişlerde ve çene ekleminde oluşabilecek olumsuz durumları ortadan kaldırmak için yapılan şeffaf plaklardır.
Protezlere alışmak zaman alan bir problemdir. Çok iyi yapılmış protezlerde bile bu süreç kişiden kişiye değişir. Bu süreçte hastaların ağızdan küçük lokmalar almaları ve dudaklarını açmadan yiyecekleri yavaş yavaş çiğnemeleri gerekir. İlk başta, ağızlarının her iki tarafına da yiyecek koyarak, her iki tarafını çiğnemeleri onlara yardımcı olur. Protezin ilk kullanıldığı günlerde yumuşak yiyeceklerin yenmesi önerilir. Protez isabet eden bölgelere gelirse doktor oraları onarır. Tam protezlerle normal ve rahat bir yemek yemek genellikle 4-6 hafta sürer. Hastalar bu süreyi doktorlarının tavsiyelerine uyarak geçirmeli ve en önemlisi takma dişlerini takmaya “kararlı” olmalıdır. Bu özellikle eski takma dişleri olan hastalar için geçerlidir. Çünkü en ufak bir problemde bile hemen yenilerini çıkarıp eskilerini takma dişleri takarlarsa yeni protezlerine alışmaları uzun zaman alabiliyor.
Protezler, belirli sesleri telaffuz etmede zorluk gibi ağız ortamında değişikliklere neden olabilir. Bu durumda kişi ayna karşısında yüksek sesle okumalı ve doğru telaffuz edilemeyen kelimeleri tekrar ederek normalleştirmeye çalışmalıdır.
Fiyat almak mı istiyorsunuz?
Bize yazın sizi arayalım!
Formu hemen doldur, uzman temsilcilerimizden anında fiyat al.