5 Dakikada Fiyat Al.

Randevu almak yada fiyat almak için talep oluşturun

Diş Eti Tedavisi

Diş eti hastalığı, diş etleri bakterilerle enfekte olduğunda ortaya çıkar. Enfeksiyon, diş eti dokusunun iltihaplanmasına ve tahriş olmasına neden olur. Çoğu yetişkin, hayatlarının bir noktasında diş eti hastalığı yaşar. Diş eti hastalığı erken evrelerinde ameliyatsız tedavi edilebilir. Ancak hastalık ilerlemiş ve ciddi sorunlara yol açmışsa tedavi cerrahi yöntemler gerektirebilir. Periodontal hastalıkları zamanında tespit etmek ve tedavi etmek önemlidir. Bu nedenle diş eti hastalığının belirtilerini bilmek gerekir. Diş eti protezi diş eti iltihabını doğrudan önler ve kötü bir görüntü yerine daha sağlıklı bir diş eti görünümü sunar. Bu nedenle diş eti hastalıklarında çok yaygın olarak kullanılan bir yöntem olarak bilinir. Diş eti hastalığının erken evrelerinde önleyici tedavi, esas olarak hastalığa neden olan ajanların ortadan kaldırılmasıdır. Bu sayede diş eti çekilmelerinin ilerlemesi de engellenmiş olur. Diş eti hastalığı da kronik ve hoş olmayan ağız kokusuna neden olabilir. Çürük kaynaklı bu kokular fırçalama ile giderilemeyeceği için mutlaka tedavi edilmelidir. Diş eti bakımı desteğine başlamadan önce düzenli ağız bakımı yapılması ve tedavi sonrasında da tedaviye devam edilmesi diş eti hastalığının büyük ölçüde ortadan kalkmasını sağlayacaktır.

Diş Eti Hastalıkları Hangi Sorunlara Neden Olur?

Diş eti hastalığı birkaç aşamada ortaya çıkar. Erken evrelerde diş eti iltihabına basitçe diş eti iltihabı denir. Diş eti iltihabı tedavi edilmezse dişleri çeneye bağlayan bağ dokular olan periodontal bağlar iltihaplanır. Diş etlerinin bu şekilde iltihaplanmasına “periodontitis” denir. Periodontitis ciddi bir diş eti problemidir ve hemen tedavi edilmelidir. Diş eti hastalığının belirtilerini erken evrelerde tespit etmek zor olabilir.

Diş etlerinden kaynaklanan problemler çoğunlukla dişin yapısının kötü görüntülenmesidir. Özellikle dişlerin görünen kısımlarında oluşan diş eti lezyonları dişleri kirli ve siyah yapar. Diş eti hastalığı da daha fazla diş çürümesine neden olabilir. Dişlerin köklerinin açığa çıkması dişlerin hassasiyetlerine uygun olmadığı için daha hızlı çürümelerine neden olabilir. Diş eti hastalığı da kronik ve hoş olmayan ağız kokusuna neden olabilir. Çürük kaynaklı bu kokular fırçalama ile giderilemeyeceği için mutlaka tedavi edilmelidir. Diş eti bakımı desteğine başlamadan önce düzenli ağız bakımı yapılması ve tedavi sonrasında da tedaviye devam edilmesi diş eti hastalığının büyük ölçüde ortadan kalkmasını sağlayacaktır.

Diş Eti Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Diş eti hastalığının ilk belirtileri görünümdeki değişikliklerdir. Diş köklerinde, diş etlerinde biriken sarı lekeler ya da diş kökünün koyu bir görünüm oluşturması diş hastalığının varlığına işaret eder. Diş eti hastalığı, çürük olmamasına rağmen diş hassasiyeti ve özellikle sıcaklıklarda şiddetli karıncalanma gibi belirtilerle de anlaşılabilir. Bazı durumlarda farklı bir dişin ağız içi muayenesi ile diş eti hastalığı tespit edilebilir. Bu nedenle erken teşhis ve tedavi için diş etlerinin yakından takip edilmesi için düzenli olarak diş hekimine gidilmesi önerilir. Diş eti hastalığının erken belirtileri arasında diş etlerinin şişmesi, kızarması ve hassasiyeti yer alır. Diş etleri fırçalama veya diş ipi kullanımından sonra kanayabilir. Diş eti hastalığının belirtileri şu şekilde sıralanabilir:

Kırmızı ve şişmiş diş etleri: Bu bir diş eti probleminin ilk işaretidir. Diş eti hastalığı genellikle diş eti çizgisi boyunca iltihaplanma ile başlar. Sağlıklı diş etleri pembe görünür. Diş etlerinde olağan dışı bir kızarıklık görülürse doktora başvurulmalıdır.

Ağız kokusu:

Normal şartlar altında ağızda birçok bakteri bulunur. Bakteriler diş yüzeyinde biriken plak ile beslenirler. Plak temizlenmezse ağızdaki bakteri miktarı da artar. Bakteriler, diş etlerini ve dişleri tahriş edebilecek ve ağız kokusuna neden olabilecek toksinler salgılar. Ağız kokusu diş eti hastalığının bir belirtisi olabilir.

Küçülen diş etleri: Dişler eskisinden daha uzun görünüyor ise, diş eti çekilmesi başlamış olma ihtimali yüksektir.

Hassas dişler: Soğuk ve sıcağa karşı dişteki aşırı hassasiyet, diş eti hastalığı belirtileri arasında yer alır. Bu belirti, çoğunlukla diş eti çekilmesiyle birlikte ortaya çıkar.

Diş eti çekilmesi, diş etinin diş kökü üzerinden çekilerek, kök yüzeyinin görünmesidir.
 
 
Yaşla beraber diş eti çekilmesi oranı artar. Çevresel ve genetik faktörlere bağlı da genç yaşta çekilme görülebilir.
 
 
 
Diş eti çekilmesi durumumda diş dokusu üzerinde meydana gelen hasarın tedavi edilmesi, diş duyarlılığının tedavi edilmesi ve çekilen diş eti dokusunun cerrahi olarak yerine getirilmesi olmak üzere 3 tedavi yöntemi uygulanır.
Fiyat almak mı istiyorsunuz?

Bize yazın sizi arayalım!

Formu hemen doldur, uzman temsilcilerimizden anında fiyat al.



    1
    Call Now Button