5 Dakikada Fiyat Al.

Randevu almak yada fiyat almak için talep oluşturun

Ağız kanserini erken bir aşamada tespit etmek için düzenli tıbbi ve diş muayeneleri gereklidir. Ağız kanseri; Ağızda en yaygın olarak alt dudakta, bademciklerin veya tükürük bezlerinin arkasında meydana gelen kanserleri içerir. Sık görülen bölgeler; ağız ve dilin tabanı. Hemen hemen tümü; Ağzı, dili ve dudakları kaplayan mukoza zarının yanı sıra tabakalı skuamöz hücrelerden gelir. Kanserler kulak, burun, boğaz ve baş boyun cerrahlarının uzmanlık alanıdır. Ağız kanseri erkeklerde kadınlara göre 2 kat daha sık görülür.Ağız kanseri, kanserin (karsinom) büyümeye başladığı hücre tipine göre sınıflandırılır. Skuamöz hücreli karsinom, 10 vakanın 9’unda meydana gelen en yaygın ağız kanseri türüdür. Daha az yaygın ağız kanseri türleri şunları içerir:

Ağız kanseri, ağız veya dudakların herhangi bir yerinde anormal hücrelerin büyümesidir. Ağız kanserinin olabildiğince erken yakalanması tedavinin başarısı için çok önemli olmakla birlikte, bölgedeki tümörlerin tedavisinde cerrahi ön plandadır. Operasyon mümkün olduğunca geniş, güvenli, cerrahi sınır ile yapılmalı ve operasyon sırasında çıkarılan cerrahi alan patoloji (frozen) ile desteklenmelidir. Bazı durumlarda cerrahiye ek olarak kemoterapi de kullanılabilir. Boyun diseksiyonu (sert damak hariç) ağız kanseri tedavisinde esastır.

Ağız Kanseri Türleri Nelerdir?

Ağız kanseri, kanserin (karsinom) büyümeye başladığı hücre tipine göre sınıflandırılır. Skuamöz hücreli karsinom, on vakadan dokuzunda meydana gelen en yaygın ağız kanseri türüdür. Daha az yaygın ağız kanseri türleri şunları içerir:

  • Tükürük bezlerinde gelişen kanser olan adenokarsinom kemik,
  • Kıkırdak, kas veya diğer dokulardaki anormalliklerden gelişen sarkom
  • Kanserin cilt pigmenti veya rengi (melanositler) üreten hücrelerde başladığı ağızdaki malign melanom
  • Sık sık kanayan çok koyu, lekeli tümseklere benziyorlar.
  • Genellikle lenf düğümlerindeki hücrelerden gelişen lenfoma. (Ağızda da büyüyebilirler.)

Ağız kanseri ise “baş boyun kanseri” kategorisine giren bir kanser türüdür. Diğer baş ve boyun kanseri türleri şunları içerir:

  • Gırtlak kanseri
  • Nazofarenks kanseri (burnun arkasında gırtlağın ucunu oluşturan alan)
  • Orofarenks kanseri
  • Hipofaringeal kanser
  • Tiroid kanseri
  • Burun ve sinüs tümörleri
  • Yemek borusu kanseri
  • Sigara ve alkol gibi kanserojen maddelerden uzak durmak,
  • Düzenli tıbbi ve diş muayenelerinden geçmek,
  • Ağızda olduklarında yaraya neden olabilecek dişleri ve takma dişleri uzman bir hekime tedavi ettirmek.
 

Ağız Bölgesi Kanseri Risk Faktörleri

Benzer yaşam tarzına sahip bazı kişilerde ağız kanserinin ortaya çıkması ve bazılarında olmamasının net bir bilimsel açıklaması yoktur. Ancak ortak sorun bulaşıcı olmamasıdır. Yani bir insan başka bir insandan kanser olamaz! Ancak yapılan araştırmalar bazı faktörlerin kanser oluşumunda etkili olduğunu göstermektedir.

Tütün

Hemen hemen tüm ağız kanserlerinin ana nedenlerinden biridir. Uzun süreli ve yoğun tütün ve tütün ürünleri kullanıcıları için risk çok yüksektir. Alkol alışkanlığı da olan bu tip içicilerde ağız kanseri riski artar. Ağız kanseri vakalarının %90’ı sigara içenlerde görülür.
 

Alkol

Sigara içenlerin sigara içmeyenlere göre daha sık maruz kaldığı bilinmektedir. Tüketilen alkol miktarı ile orantılı olarak risk artar. Güneş ışınları: Tüm cilt kanserlerinde olduğu gibi dudak kanserinde de önemli rol oynar. Bu özellikle sigara içenler için önemlidir.

Ailede kanser öyküsü olması

Ailede kanser, kötü beslenme, kötü yaşam koşulları ve sağlık sorunları riski artırır. Daha önce baş boyun kanseri tedavisi görmüş ve sigara içmeye devam eden kişilerde risk artmaktadır.

Ağızda keskin kenarlı veya diş bulunan kırık protezlerin neden olduğu kronik yaralanmalarda ve özellikle sigara içmeye devam eden kişilerde ağız kanseri riski oldukça yüksektir.

Bulaşıcı değildir. Bu hastalığı gripte olduğu gibi kimseden kapamazsınız. Ağız ve diş bakımınıza dikkat eder ve kötü alışkanlıklardan uzak durursanız hastalanma riskiniz çok düşüktür.
 
Çok miktarda alkol tüketen ve sigara içen kişiler zaten kanserin her türlüsü için risk grubuna girerler. Bunlara ek olarak yanaklarınızı çiğneme, dudaklarınızı ısırma gibi alışkanlıklarınız varsa, ağzınızda yara varsa ve bunlar uzun süre geçmiyorsa, renk değişikliği ve kanama görüyorsanız risk altındasınız demektir.
 
 
Ağız kanseri; dudakların (genellikle alt dudak) üstünde, ağzın içinde, gırtlak, bademcikler veya tükürük bezlerinin arkasında meydana gelen kanser tipidir. Erkeklerde kadınlara nazaran daha sık görülür. Erken teşhis edilmezse, ağız kanseri ameliyat, radyasyon terapisi veya kemoterapiyi gerektirebilir. Toplam beş yıl boyunca hayatta kalma oranı yüzde 50 olmakla birlikte, ölümcül de olabilir. Bu zayıf tahminin sebebi, erken belirtilerin fark edilememesidir. Bu yüzden ağız kanserinin erken teşhis edilmesi başarılı bir tedavi için çok önemlidir.
 
Fiyat almak mı istiyorsunuz?

Bize yazın sizi arayalım!

Formu hemen doldur, uzman temsilcilerimizden anında fiyat al.



    1
    Call Now Button