5 Dakikada Fiyat Al.

Randevu almak yada fiyat almak için talep oluşturun

Kanal Tedavisi Nedir?

Endodonti olarak da bilinen kanal tedavisi, ölmekte olan veya iltihaplanmış dişler için bir tedavi yöntemidir. Kanal tedavisi ölü, can çekişen veya iltihaplı dişlerin tedavi yöntemlerinin genel adıdır. Kanal tedavisinin amacı, sorunlu dişleri eski şekline kavuşturmaktır. Endodontoloji veya endodonti, kök tedavisi bilimi anlamına gelir. Birçok üniversitede lisans ve yüksek lisans düzeyinde okutulmaktadır.

Diş pulpası (ağız siniri olarak bilinir), ağızda veya dişte darbe, derin diş çürüğü, diş çatlakları ve kırıkları kanal tedavisi gerektirebilir. Tedavi zamanında yapılmazsa apseler oluşabilir. Endodontik problemler genellikle ağrı ve şişlik olarak ortaya çıkar ve tedavisi rutin görüntüleme gerektirir. Röntgen muayenesinden sonra sorun ve nedeni net bir şekilde görülür.

Potansiyel riskler: Kanal tedavisi, diş çekiminden önceki son seçenektir. Yüksek başarı oranına rağmen her vakanın başarılı olacağı garanti edilemez. Yetersiz bireysel ağız bakımı, hasta bakımının kesintiye uğraması; Bu, tedavinin uzamasına, rahatsızlığın devam etmesine ve başarının azalmasına neden olabilir. Bazı durumlarda, tedavi edilen dişin kök kanal tedavisini, cerrahi işlemi veya çıkarılmasını ve yer tutucu yapılması gerekebilir. Tedavi sırasında kullanılan hassas aletler dişin içinde kırılarak tedavinin başarısını olumsuz etkileyebilir. Diş kanallarını ararken dişin gövdesinde ve kökünde hasar meydana gelebilir. Bazen işlemlerden sonra birkaç gün sürebilen ağrı ve hassasiyet olabilir. Seanslar arasında ağız açıklığında azalma ve enfeksiyon oluşabilir. Tedavinin belirli aşamalarında röntgen çekilebilir. Hamileyseniz röntgen çekimi sırasında doktorunuzu bilgilendirmelisiniz. Gerekirse ağrı kesici, antibiyotik gibi ilaçlar reçete edilebilir. Tedavi sırasında dezenfektan kullanılabilir.

Kanal Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kanal tedavisi bir veya iki defa endodontist veya diş hekimi tarafından yapılır. Endodontik tedavide öncelikle dişin üst kısmında küçük bir delik açılır. Ölü veya ölmekte olan kısım gerekli materyaller tarafından kaldırılır. Kanalların dolmasına izin verildikten sonra solüsyon sıkılır ve olası bakterileri nötralize etmek için ağız nemlendirilir. Antibakteriyel solüsyondan sonra kök kanalları küçük ve steril kağıt konlarla kurutulur.

Kuruyan alanlar daha sonra yumuşak ve lastiksi malzemelerle doldurulur. Son olarak dişe kalıcı dolgu yapılır. Restoratif dolgu işlemi bazı durumlarda basit bir dolgu, bazılarında ise daha derin bir dolgu olabilir. Tedavi sonrasında dişlerinizde hafif ağrı ve hassasiyet hissedebilirsiniz. Ancak bu şikayetler genellikle geçicidir. Bu gibi durumlarda en iyi çözüm kanal tedavili dişleri birkaç gün kullanmamaktır. Kısa bir süre sonra dişlerdeki hassasiyetin kaybolduğunu görebilirsiniz.

Kanal tedavili bir diş, tedavi edilmemiş bir diş gibi yıllarca hizmet edebilir. Tedavi edilmezse, kök kanal dişleri çürüyebilir veya kırılabilir.

Kanal tedavisi sonrası diş bakımı, tedavi edilen dişin enfeksiyon kapmaması için çok önemlidir. Bu nedenle tedavi sonrası diş bakımına özel olarak dikkat gösterilmelidir. Diş hekimliğinde önerilen başlıca noktalar aşağıda sıralanmıştır:

  • Günde en az iki kez fırçalayın ve diş macunu kullanın.
  • Kanal tedavisinden sonraki ilk birkaç gün hafif bir antiseptik gargara kullanın.
  • Dişleri genel olarak sağlıklı tutmak ve boşlukları veya enfeksiyonları önlemek için düzenli diş temizliği yapın.
  • Enfeksiyonun erken belirtileri tespit edilirse vakit kaybetmeden diş muayenesi olunmalıdır.

Kanal Tedavi Ömrü Ne Kadardır?

Tedavi edilen bir diş veya dişler uygun diş bakımı ile ömür boyu kullanılabilir. Düzenli diş kontrolleri ve ağız bakımı önemlidir çünkü tedavi edilen dişler sık ​​sık çürüklere neden olabilir. Kanal tedavisinden sonra mine gibi dişi tutacak pulpa kalmamakta ve bu nedenle tedavi edilen diş daha hassas hale gelmektedir.

Dişin içi iltihaplanırsa dişin içindeki pulpa çıkarılmalıdır. Dişin merkezinde enfeksiyon ve iltihaplanma, dişin tüm bölgesine yayılan boşluklar birden fazla dişte çatlak veya kırılmaya neden olabilir. Enfeksiyon tedavi edilmezse sıklıkla ağrıya neden olur ve apse oluşumuna yol açabilir.
 
Kanal tedavisi, normal bir dolgudan daha karmaşık değildir. Bu tedavi, diş iltihabının neden olduğu şiddetli ağrının giderilmesine yardımcı olur. Tedavi sırasında bölge uyuşacak ağrısız bir deneyim yaşayacaksınız.
 
 
 
Enfekte bir diş diğer diş komplikasyonlarına neden olabilir, bu nedenle hızlı tedavi önemlidir. Kök kanalına bir alternatif, enfekte olmuş dişi çıkarmaktır. Ancak mümkünse hastaların doğal dişlerini korumalarını öneriyoruz. Köprü ve implantlarla diş değişimi mümkün olsa da hiçbir şey doğal dişlerinizin yerini tutamaz. Kanal tedavisi, orijinal dişi korumanıza ve çekilmesini önlemenize olanak tanır. Ek olarak, bir kök kanalı, dişi değiştirmek için bir implant veya köprü ile yapılan çekime kıyasla daha ucuzdur.
 
 
 
 
Fiyat almak mı istiyorsunuz?

Bize yazın sizi arayalım!

Formu hemen doldur, uzman temsilcilerimizden anında fiyat al.



    1
    Call Now Button